Informatie over de infrarood sauna

Onderstaand kunt u alles lezen over de weldadige effecten van een warmtecabine
Verhitting van het huidweefsel bevordert metabolische processen. Grotere cellulaire energie productie werkt helend en herstellend. Virussen, tumors en overige met bacteriële giftige stoffen geladen cellen zijn zwakker dan normale, gezonde cellen. Ze zijn vaak niet bestand tegen opwarming en hitte vandaar dat het opvoeren van de lichaams tempratuur de heling van infecties bevordert. ‘Hyperthermia’- of koortstherapie helpt het bestrijden van infecties en zelfs kanker. Ons lichaam ontwikkeld koorts om de metabolische functies te bevorderen en ziektekiemen te vernietigen, eenzelfde effect wordt bereikt met een infrarood cabine.

Gebruik van de infraroodsauna bevordert de bloedcirculatie en belucht de weefsels. Het opent de luchtwegen en reinigt mede de schedelholtes. Het huidorgaan van de meeste mensen is doorgaans erg inactief. De meeste mensen zweten vrijwel nooit en door het dragen van gesloten, luchtdichte en synthetische kleding krijgt onze huid maar weinig kans om goed te ‘ademen’, Daarnaast dragen verschillende zaken zoals bijvoorbeeld een zittend leven en beschadiging van de huid door zon/uv straling verder bij aan het inactiveren van de natuurlijke functie van onze huid. Ook het gebruik van honderden verschillende chemicaliën verborgen in lotions, zepen, crèmes en deodorants, verschillende schoonmaak en chemische residuen uit bijvoorbeeld badwater schaden onze huid vrijwel dagelijks.

Met herhaaldelijk gebruik hersteld de huid langzaam van bovenstaande schadelijk invloeden. Een infraroodkabine verwijderd toxische chemicaliën en metalen sneller en effectiever dan enige andere methode. Een regelmatige +/- 20 minuten durende zit in een infraroodcabine is dan ook een erg gezonde gewoonte.

 

Sauna typen

De traditionele sauna is elektrisch, hout, of gas brandend. Voorverwarmen tot 150-200 graden celcius is met deze sauna’s een pré voor overvloedig zweten; De intense hitte bij deze sauna’s is vaak moeilijk te verdragen, zeker in geval van ziekte.

Warmte cabines verwarmen direct het lichaam en de lucht blijft voelbaar koeler terwijl het transpiratie-effect gelijk is aan de traditionele stoom-sauna. De ervaring is erg prettig en voorverwarmen is met een infrarood sauna niet nodig wat zowel tijd als energie bespaart.

Keramische elementen worden het meest gebruikt om een behaaglijke warmte met een hoog transpiratie gehalte te creëren. In veel gevallen wordt het sauna gebruik gecombineerd met kleuren therapie voor een weldadige uitwerking op zowel de psychische als fysieke toestand.

 

Kleurentherapie

Rood: rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden positief beïnvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beïnvloed. Bovendien werkt de kleur rood rustgevend

Geel: geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

Blauw: blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.

Groen: groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Onderzoekers van over de hele wereld zijn het met elkaar eens dat het gebruik en de effecten van warmtecabine vele malen weldadiger zijn dan dat van de traditionele sauna’s. De diepe penetratie van infrarood energie stelt de cellen in staat zich te ontdoen van afvalstoffen tot op het diepste niveau.

 

De Ervaring

Toezicht en veiligheid; Infrarood cabines zijn veilig voor de meeste mensen wanneer gehouden wordt aan de volgende richtlijnen:

- Blijf niet langer dan 30 minuten in de infrarood cabine - rust zo’n 10 minuten zittend of liggend na een sauna gang - Drink mineraalwater voor en na de sauna gang - Verander regelmatig van houding daar dit het afvoerproces bevordert - Wanneer u in een niet goed gezondheid verkeert is gebruik de sauna dan alleen onder toezicht. - Wanneer u zich zwak voelt of gevoelig bent voor warmte begin dan met kortere sauna sessies van 5 of 10 minuten - Mensen met meervoudige sclerose, verhoogde bloeddruk, overactieve schildklier of hartproblemen wordt aangeraden om eerst een dokter of gezondheidspecialist te raadplegen .

Mensen met een traag metabolisch systeem kunnen de sauna tot max. 2 maal per dag gebruiken(het beste in de ochtend en avond), Bij eenmaal daags gebruik is de avond meestal het best. In geval van ziekte is het het beste om een dagelijkse sauna gang in de ochtend te doen, dit is beter waneer de lichaamsactiviteit zoals bij ziekte hoger is dan normaal.

Wanneer u een beginnend sauna gebruiker bent dan is het goed om niet meteen met een dagelijkse gang te starten maar dit langzaam op te bouwen.

Mensen met een snel metabolisch systeem zouden het sauna gebruik het best kunnen beperken tot zo’n 2 a 3 maal per week.

 

De infrarood sauna gang
Drink 2 glazen mineraalwater alvorens de warmtecabine binnen te gaan, u kunt sap of mineralen aan het water toevoegen als het water mineraal vrij is. De sauna kan niet werken door kleding, Mannen wordt aangeraden om zich zo te positioneren dat de testikels niet direct aan de infrarood energie blootgesteld worden. Ontdiv in de sauna door meditatie of overdenk rustig uw dag van vandaag.

Gebruik een kleine handdoek om het zweet te verwijderen, het is niet aan te raden om te praten of te werken in de warmte cabine.

Ventileer de sauna wanneer u deze gebruikt, dit ter voorkoming van mogelijke inademing van toxische gassen. In onze cabines zorgt de ionizer voor dit ventilatie effect. Wanneer u een isauna zonder ionizer heeft kunt u gewoonweg de deur op een kier laten staan.

Blijf niet langer dan 30 minuten in de sauna, gebruik uw eigen beoordeling hiervoor. De aangeraden temperatuur is 50 graden celcius.

Op sommige dagen zult meer zweten dan andere dagen.

Wanneer u klaar bent neem dan een koude of warme douche maar niet heet! Vermijd het gebruik van zeep omdat zeep toxische stoffen bevat en de poriën verstopt en een afdelingsbelemmerende filmlaag op de huid achterlaat. Na het gebruik van de infrarood sauna bent u toch al helemaal schoon en ontdaan van zowel interne als externe afvalstoffen.

Wrijf het zweet van uw lichaam- en gezichtshuid met een huidborstel, in het begin kan dat pijnlijk aanvoelen maar het effect zal spoedig als heerlijk ervaren worden. Het poetsen met een huidborstel bevorderd het reinigingseffect. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van shampoos, conditioners en lotions direct na de sauna gang omdat de poriën dan vaak nog verwijd zijn en dus extra gevoelig voor toxische en chemische stoffen welke veelal in deze middelen als grondstof gebruikt worden.

Drink na het sauna gebruik een glas water en zit of lig rustig zo’n 10 minuten uit. Deze simpele stappen staan het lichaam toe om de volledige vruchten van de sauna gang te plukken.

Naarmate u gezonder wordt zult u sneller gaan zweten, Ook zal het langer gaan duren voordat u opwarmt in de sauna omdat het lichaam de hitte meer efficiënt ventileert en er ook minder toxische bacteriën en afvalstoffen aanwezig zijn om af te voeren.

 

Een geintegreerd gezondheids programma
De resultaten zijn nog meer te versterken wanneer de dagelijkse sauna gang deel uit maakt van een geïntegreerd gezondheid programma. U kunt extra zeezout of zeewier samenstellingen aan uw dieet toevoegen om de mineralen te vervangen welke verloren gegaan zijn met het transpiratieproces. Eet biologisch voedsel van mineraal rijke grond. Rust en slaap voldoende en doe dagelijkse enkele bewegingsoefeningen, adem enkele malen diep in telkens wanneer u zich in de frisse buitenlucht bevindt. Verminder uw blootstelling aan toxische chemicaliën, schep en onderhoud een positieve omgeving, blijf vrolijk en positief ongeacht wat andere mensen zeggen of doen.

 

Het effect van Infrarood energie

Infrarode stralingsenergie is een onderdeel van het natuurlijke licht spectrum van zonlicht minus de huid- beschadigende UV straling. Infrarood is een vorm van lichtenergie welke niet gezien kan worden met de ogen maar absoluut onmisbaar is voor het voortbestaan van alles wat leeft en/of groeit.

Infrarood straling penetreert tot diep in ons huidweefsel waar het zich transformeert van licht- naar warmte energie. Dit thermale effect in de diepere lagen van ons huidweefsel zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden wat de bloedcirculatie verbeterd, tevens zorgt de verhitting voor een afvoer van metabolische gif -en afvalstoffen door transpiratie. Vandaag de dag is iedereen in meerdere of mindere mate blootgesteld aan zware metalen en toxische chemicaliën.

De voordelen van de warmtecabine over de conventionele sauna is dat de conventionele sauna de lucht in de ruimte verwarmd tot zeer hoge tempraturen waardoor ons lichaam verwarmd wordt, de werking van een infrarood cabine is geheel verschillend; Zuurstof noch stikstof kunnen infrarood straling blokken waardoor de infrarood energie rechtsreeks een paar millimeter de huid binnendringt; dit maakt dat we snel opwarmen wat een hevig zweten als gevolg heeft zonder dat onze huid pijnlijk aanvoelt vanwege de hete lucht. Verschillende schadelijk zware metaalstoffen hopen zich op juist onder de huid; Infrarood straling veroorzaakt precies het juiste effect om deze schadelijk metaaldeeltjes af te voeren via transpiratie.

Anders dan bij onze voorouders heeft de globale vervuiling van vandaag de dag ervoor gezorgd dat het menselijk lichaam flink belemmerd wordt in het absorberen van de benodigde infrarood straling van de zon. Dit komt omdat de infrarood stralen van de zon geblokt worden door smog, binnen werken en elektronische vervuiling; Electro magnetische frequenties (EMF) uitgestraald door high-tech producten zoals magnetrons, mobiele telefonie, computers en vele overige moderne elektronische toepassingen verstoren het proces van natuurlijke infrarood absorptie door ons lichaam. Dit tekort aan infrarood straling is een belangrijke oorzaak voor veel fysieke ongemakken zoals hoofdpijn, migraine, gewricht- en spierpijn, nervositeit, depressie, vermoeidheid, maag- en darmklachten, verhoogd en verlaagde bloedruk, slechte bloedcirculatie, chronische bronchitis, astma, slapeloosheid, en vele klachten meer.

Regelmatig gebruik van een sauna helpt bovenstaande klachten te helen en voorkomen en houdt u gezond en in goede conditie.

 

Geschiedenis van de infrarood sauna

Zgn. palm verhitting, kent een 3000 jaar oude traditie in China. Het is gebaseerd op de helende eigenschappen van infrarood straling.

-Sauna gebruik werd extreem populair in Finland, wiens religie een sauna gebruikte als een ceremoniële actie ten behoeve van mentale, spirituele en fysieke reiniging. De Finnen namen dit gebruik mee toen zij emigreerde vanuit een streek ten noordwesten van het huidige Tibet (5000-3000 VC), naar het huidige Finland. Vandaag de dag is er een sauna op elke 2 Finnen. -Talloze sauna’s verschenen vervolgens langs de mediterrane en s’werelds eerste badhuis verschijnt in het Paleis van Koning Minos van Kreta (1700 VC) - De Oorspronkelijke bewoners van Amerika (indianen) gebruikte al ‘zweethokken’ - Infrarood therapie werd meer dan 80 jaar gebruikt door Duitse fysische (z)wetenschappers - Dr Tadashi Ishikowa ontving patent op de zirconia heaters in 1965. Deze werden exclusief gebruikt wegens de therapeutische werking door medische practici uit Japan totdat zij vrijgegeven werden voor publiek gebruik in 1979 - Het infrarood sauna concept werd verder verfijnd en verspreid in de USA vanaf 1981

Indien u vragen en of opmerkingen heeft, dan kunt u ons ten alle tijden mailen of bellen.

 

Informatie van de heaters !!

Ieder heeft zo zijn eigen redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna; sommige mensen met medische klachten, zoals reuma, artrose, spier- en gewrichtspijnen, hebben baat bij een heilzame en therapeutische infrarood sessie. Anderen wensen graag een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen uit het lichaam. Weer anderen willen een moment van optimale ontspanning, al dan niet met muziek of een goed boek erbij, om nieuwe energie te tanken in een rustgevende omgeving. 

Om geheel tegemoet te komen aan die unieke persoonlijke situatie, bestaan Nobel Saunas uit een modulair systeem. Hierbij combineert u de meest geschikte infrarood stralingstechnieken, houtsoorten, afmetingen en accessoires tot een complete cabine, welke volledig beantwoord aan uw persoonlijke wensen en behoeften. 

 

Met het doorlopen van onderstaand stappenplan, komt u snel en eenvoudig tot uw eigen unieke en verantwoorde keuze:


 

1. WELKE INFRAROOD STRALERS?

We merken dat er vaak verwarring bestaat over de soorten infrarood stralers en de werking ervan; graag bieden we u hier dan ook meer informatie over. In principe zijn er vier soorten infrarood stralers: keramische-, paneel-/carbon-, magnesiumoxide- en full spectrum stralers. Welke straler het beste bij u past is afhankelijk van uw gebruiksdoeleinde. 

 

Keramische stralers zijn gemaakt van porselein en te herkennen aan de staafvormige buis. Keramische stralers bevatten nagenoeg alleen lange golf infrarood (IR-C). De stralers verwarmen de lucht, welke het lichaam weer verwarmt. Dit zorgt voor een verwarming van de huid met een indringdiepte van slechts 0,1 mm. Keramische stralers kennen dan ook geen dieptewerking, welke voor het bereiken van dieper liggende spieren en gewrichten nu eenmaal noodzakelijk is. Over het algemeen wordt deze straler, ook vanwege de breekbaarheid van porselein, in de huidige moderne infrarood cabines steeds minder toegepast.

 

Paneel-/vlaktestralers bestaan uit diverse kleine weerstanddraden op een hittebestendige folie (vaak van carbon). Via elektrische spanning op de geleidende carbonlaag ontstaat warmte en lange golf infraroodstraling. De oppervlaktetemperatuur van dit soort stralers is te beperkt waardoor geen midden- en kortgolvige stralen kunnen worden vrijgegeven. Het voordeel van de vlakke paneelstraler is voornamelijk esthetisch, omdat deze stralers zich mooi integreren in het interieur van de cabine.

 

Magnesiumoxide stralers zijn vervaardigd uit metalen buizen, welke inwendig voorzien zijn van een weerstandsdraad. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit magnesiumoxide, die onder druk wordt samengeperst. Om heilzame infrarood frequenties te genereren worden de stralers op een specifieke lengte en in een juiste vorm gebracht. Dit resulteert in een combinatie van lange golf (IR-C) straling (warmtewerking) met middengolf (IR-B) straling (dieptewerking). Deze combinatiestraler is bij uitstek geschikt voor het verlichten van spanning (denk aan stress, hoofdpijn en oververmoeidheid), de verbetering van het immuunsysteem (door afvoer van afvalstoffen en verbetering van de bloedsomloop) en opwarming van lichaam en spieren (voor het sporten of totale ontspanning). Vanwege de bijzondere grondstoffen zijn de magnesiumoxide stralers enorm stabiel en duurzaam en we bieden u daarom ook 25 jaar garantie.

 

Full spectrum stralers dekken, zoals de naam aangeeft, het gehele spectrum van infrarood straling af. Ze bestaan nl. voor 27% uit korte golf straling (IR-A), 58% uit middengolf (IR-B) en 15% uit lange golf infrarood straling (IR-C). Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm. Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers rood van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Om het licht tot een aangename hoeveelheid te reduceren wordt gebruik gemaakt van een speciaal vervaardigd keramisch glas, robax filter genaamd, Dit Robax filter bevordert een gelijkmatige verdeling van infrarood energie over het lichaam. Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fybromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.

 

Combi Stralers (NobelFLEX Heaters)  Magnesium oxide en Full Spectrum (2 in 1) 

 

NobelFLEX Heaters bestaan uit een armatuur/reflectorbak met daarin een Magnesiumoxide straler én een Full Spectrum straler (2 heaters per armatuur dus het dubbele aantal heaters!). 

 

Elke NobelFLEX Heater unit is afzonderlijk schakelbaar naar de volgende 3 standen:

 

1. Full Spectrum (korte-middenlange golf)

2. Magnesiumoxide (middenlang-lange golf)

3. Uit-stand (zo kunnen mensen met spataderen de beenstraler bijvoorbeeld uitschakelen)

· Voor een snelle intensieve en therapeutische infrarood sessie gebruikt men de Full Spectrum heaters

· Voor een ontspannings- (Detox-) saunagang gebruikt men de Magnesiumoxide heaters 

 

Daarnaast is de intensiteit van de heaters te reguleren op 70%, 80%, 90% of 100% van de totale capaciteit via de vermogensregelaar op het bedieningspaneel. Met NobelFLEX Heaters is de Nobel Infrarood Sauna altijd flexibel op maat instelbaar voor elke persoonlijke situatie. Het betreft een unieke innovatie, welke alleen bij NobelSaunas verkrijgbaar is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2014 - 2020 Horizonbruin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel